De regio Le Marche

Van Toscane en Umbrie is algemeen bekend, dat er om elke bocht weer een prachtig oud stadje op een berg te voorschijn komt. In Le Marche is het niet anders. Het grote verschil is het aantal toeristen. Le Marche is nog een redelijk onbekende regio.

 

Camerino wordt al genoemd in 300 v. Chr. Het betreft een beschrijving van de slag bij Camerinum, waarbij de Samnieten, in eerste instantie, de Romeinen overwonnen. Later bleken de Romeinen toch sterker. Ook de Middeleeuwen zijn een belangrijke periode voor Camerino. Hella Haasse beschrijft dit in haar boek 'De scharlaken stad'  (Camerino).

Door de eeuwen heen is ook Camerino getroffen door aardbevingen. Het is iedere keer weer gelukt de gebouwen in oude luister te herstellen. Dat zal ook na de beving van 2016 wel weer lukken.

 

Verdere interessante steden in Le Marche zijn: San Severino, Tolentino, Fabriano en wat verder weg bijv.: Urbino, Ascoli Piceno, Ancona, Loreto, Assisi, Perugia, Spoleto, Gubbio.

Er staan foto's van deze plaatsen in het fotoalbum op de site.

 

De laatste vier steden liggen in de regio Umbrie. De grens tussen Le Marche en Umbrie loopt dwars door de Apennijnen. Ancona is een uur rijden met de auto, Assisi iets korter.

 

Maar......sla vooral alle prachtige kleine dorpjes en stadjes in de directe omgeving niet over.

Theater en concerten

Theater en concerten

Macerata

De Arena Sferisterio in Macerata, (de hoofdstad van de provincie waaronder Camerino valt) is in juli en augustus het toneel van opera- en andere muziekmanifestaties. De Arena opera's in Verona worden massaal door toeristen bezocht. De opera's in Macerata zijn voor de Italianen. Uiteraard zijn wij daar ook geweest. Het is zeer aan te bevelen.

 

Pesaro

In augustus wordt in Pesaro het Rossini operafestival georganiseerd. Rossini is hier geboren.

Ook is er jaarlijks een internationaal filmfestival. 

musea en tentoonstellingen

Er worden regelmatig in de omgeving tentoonstellingen georganieerd. Omdat het meestal om tijdelijke tentoonstellingen gaat staan deze niet op de site vermeld. Bij de VVV kunnen ze daar alles over vertellen.

 

 

taalcursussen

Er worden taalcursussen gegeven voor buitenlanders. Deze cursussen worden gegeven vanuit het Engels.  Voor meer informatie kunt u naar de site van de Scuola Dante Alighieri.